НОВИНИ від 05.10.2005


Yahoo кинула відкритий виклик Google

Yahoo створює інтернет-архів для зберігання книг, музики та відео, що буде доступний всім користувачам мережі. Для цієї мети Yahoo зібрала консорціум, який буде охоплювати бібліотеки університетів Торонто і Каліфорнії.

Новий проект Yahoo отримав назву Open Content Alliance (OCA). За його технічну підтримку будуть відповідати корпорації Hewlett-Packard і Adobe Systems. ОСА складе конкуренцію ініціативі інтернет-корпорації Google, яка раніше також відкрила користувачам мережі доступ до найбільших бібліотек.

Принципова відмінність OCA від системи компанії Google полягає в тому, що представники Yahoo будуть запитувати про дозвіл авторів, перш ніж відсканувати книгу і відкрити до неї безкоштовний доступ. Якщо автор не погодиться на сканування, то OCA має намір виплачувати відповідні мита.

"Наша база буде містити в собі тільки той матеріал, на використання якого ми будемо мати дозвіл власника авторських прав", — відзначив віце-президент Yahoo Девід Мандельброт.

Таким чином буде створене єдине сховище інформації, захищеної авторськими правами. Але доступ до неї буде безкоштовним. Доступ зможуть отримати як приватні особи, так й організації. Крім того, користувачам буде доступний пошук по всьому сховищу.

За інформацією Газета.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua