НОВИНИ від 10.10.2005


Цифрові ризики

Підрозділ EIU (Economist Intelligent Unit) журналу "The Economist" за підтримкою ACE, Cisco System, Deutsche Bank, IBM і KPMG провело дослідження "Цифрові ризики" (Digital Risk), у якому були опитані 218 головних керуючих ризиками, 40% з яких були із сектору фінансових послуг.

Результати дослідження показали, що за останній рік збої в комп'ютерних системах і атаки хакерів завдали значного удару по фінансовому балансу майже двох третин компаній. Згідно даним, 60% компаній постраждали від збоїв у системі, а третина з них понесли фінансові втрати від хакерських атак. Більше 55% респондентів заявили, що боротися зі збоями в комп'ютерних системах тепер набагато складніше, тому що хакери і мережеві шахраї стали досвідченіше і підступніше. Трохи менше 48% опитаних стверджують, що проблеми IT-безпеки можуть завдати серйозної шкоди їхньому бізнесу.

У більшості організацій відповідальність за IT-ризик переважно лежить на CIO (директор інформаційної служби), але підпадає також до кола повноважень інших головних менеджерів, наприклад, CRO (керуючий ризиками). Майже 50% респондентів сказали, що основною складністю в рішенні ризикових завдань є наддовіра службі IT у питаннях ризикового контролю. Віддалена робота також стала причиною занепокоєння для 57% управлінців, які заявили, що завдяки їй з'явилася тенденція росту електронного ризику.

Деніел Франклін (Daniel Franklin), директор EIU, сказав, що зараз керівники інформаційних служб і підрозділів ІТ самі вже не в змозі впоратися з ризиком в області ІТ. Пан Франклін відзначив, що "електронний ризик став занадто масштабним для того, щоб менеджери ІТ-підрозділів могли впоратися з ним поодинці". Керуючі ризиками повинні впевнитися в тім, що в їхній стратегії по управлінню ризиками підприємства ІТ-загрози займають належне місце.

Джерело — Cnews.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua