НОВИНИ від 25.02.2002


За результатами дослiдження консалтингової компанiї KPMG бiльше третини усiх найкрупнiших мiжнародних угод злиття i поглинення за останнi роки виявились неуспiшними. Розглянувши фiнансовi показники 500 угод, що були укладенi в перiод мiж 1996-м i 1998 роком, вони стверджують, що бiльшiсть з них поки що обернулось для акцiонерiв збитками. Серед таких компанiй - британська машинобудiвна фiрма Invensys, американський конгломерат Tyco, телекомунiкацiйнi гiганти AT&T i British Telecom.

У третини компанiй, утворених в результатi злиття чи поглинення, тепер iснують великi проблеми i вони позбавляються вiд куплених пiдприємств, часто виставляючи їх на продаж по цiнам, нижче тих, за якi вони були придбанi. Автори доповiдi KPMG ставлять пiд сумнiв кориснiсть злиття та вважають, що бiльшiсть компанiй поспiшили купити конкурентiв i тепер термiново позбавляються вiд пiдприємств, що не виправдали себе. Двi третини скуплених компанiй, вiдмiчають вони, до сих пiр не були в необхiднiй мiрi iнтегрованi у виробничий процес нових власникiв. Досить суттєвим також може бути i той факт, що кожний третiй фiнансовий директор чи управляючий, що вiдповiдав за укладення угоди про злиття чи поглинення, з тих пiр був усунений зi своєї посади.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua