НОВИНИ від 03.07.2008

Глобальна мобільність непокоїть роботодавців

Роботодавці з усіх куточків світу все більше та більше переймаються проблемою глобальної мобільності. Та це й не дивно — адже їхні талановиті працівники готові зі зростаючою легкістю змінювати місце своєї роботи, навіть якщо це означає необхідність переселятися до іншої країни.

Два провідних міжнародних дослідження, проведені компаніями, які займаються працевлаштуванням, виявили, що мобільність висококваліфікованого персоналу швидко зростає. На даний момент майже чотири з десяти (37%) працівників признаються, що вони готові з легкістю змінити країну свого проживання заради здобуття кращих кар'єрних перспектив.

У середньому вісім із десяти (78%) опитаних, більшість із яких є професіоналами у своїй сфері діяльності, відзначили, що вони готові розглянути пропозицію переїзду в рамках їхньої держави, якщо такий переїзд буде пов'язаний із можливостями кар'єрного просування. При цьому чотири із десяти респондентів постійно перебувають у процесі переїздів.

Дослідження, яке акумулювало відповіді від більше ніж 31 000 людей із 27 глобальних робочих ринків, проводилося паралельно з опитуванням роботодавців, які висловлювали значне занепокоєння станом справ у своїх організаціях.

Друге опитування, в якому взяло участь 28 000 роботодавців зі всіх куточків світу, виявило, що майже третина з них (31%) знають, що персонал, який покидає їхню компанію, переходить не лише до локальних конкурентів, але й до компаній у інших країнах і навіть на іншому боці земної кулі.

Тому у роботодавців є вагома причина для хвилювання. Що більш освіченим і талановитим є працівник — то більша ймовірність, що він погодиться змінити місце проживання заради кращих кар'єрних перспектив. Майже дві третини (62%) працівників із середньою освітою готові змінювати місце свого проживання, а трьом із десяти (28%) вже доводилося здійснювати переїзди.

Коли йдеться про випускників університетів, готовність змінювати місце проживання заради кар'єрних перспектив зростає до 85%. При цьому половині (47%) респондентів вже доводилося здійснювати такі зміни.

Якщо говорити про вік, то респонденти, молодші 30 років, готові змінювати місце свого проживання більш охоче, ніж їхні старші колеги.

І хоча висока зарплатня та перспективи кар'єрного зростання продовжують залишатися найбільш вагомими мотиваційними факторами для зміни місця проживання, все ж приблизно половина респондентів відносить до таких і можливість познайомитися з іншою мовою, культурою та державними особливостями країни, до якої вони планують переїжджати.

"Сьогодні більша кількість людей живе і працює поза межами своєї батьківщини, ніж будь-коли раніше в історії людства — приблизно три відсотки населення планети", — стверджує Джефрі Джоерс (Jeffrey Joerres), генеральний директор компанії Manpower, яка проводила дослідження.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1040


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua