НОВИНИ від 11.07.2008

HR-менеджерів все ще не готові вважати повноцінними членами ради директорів

Зважаючи на те, що бізнес страждає від постійної нестачі кваліфікованих менеджерів, настав час для HR-менеджерів стати повноцінними учасниками ради директорів та партнерами бізнесу. Адже до сьогодні існує величезна прірва між тим, що компанії очікують від директорів з персоналу та тим, що вони насправді отримують від них.

Зважаючи на мінливість ринку та зростання конкуренції за талановитих спеціалістів, компанії все більше та більше змушені фокусуватися на плануванні наступництва, утриманні та мотивації свого персоналу.

За даними досліджень консалтингової компанії Globoforce, існує значна потреба тісної взаємодії між HR та фінансовим відділом. Але в той час, як фінансисти давно вже стали важливою частиною ради директорів, HR-менеджерів все ще не вважають повноцінним стратегічним партнером компанії, стверджує дослідження.

Дев'ять із десяти респондентів, які взяли участь у дослідженні, вважають, що сьогодні для HR-менеджерів як ніколи важлива звітність про діяльність у сфері персоналу та витрати на цю сферу в межах компанії.

"Лідери бізнесу чудово розуміють, що у HR-менеджерів є всі важелі для того, щоб змінити усталену ситуацію і стати справжніми стратегічними партнерами, а також впровадити результативну методику оцінки своєї діяльності", — говорить Дерек Ірвін (Derek Irvine), віце-президент глобальної стратегії у Globoforce.

"Як показує дослідження, лідери компанії також чудово розуміють важливість визнання працівників та вплив цього фактору на загальний рівень залученості та мотивації персоналу", — додає він.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1044


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua