НОВИНИ від 01.04.2002

Пiдроздiли аудиторських фiрм великої п'ятiрки Ernst & Young i Andersen в СНД (Україна, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан i Киргизстан) об'єднують свою практику i будуть вести бiзнес пiд спiльною назвою Ернст енд Янг. Фiнансовi подробицi угоди не оголошуються.

На думку керуючого партнера компанiї Andersen по СНД Ханса Йукума Хорна, об'єднання компанiй дозволить створити лiдируючу практику в основнiй галузi Середньоазiатського i Каспiйського регiонiв - енергетицi.

Репутацiя аудиторської компанiї Andersen, заснованiй ще в 1913 роцi, помiтно постраждала в результатi скандалу навколо фiнансового краху енергетичної корпорацiї Enron, яка подала заяву про банкрутство в груднi 2001 року. Обставини цього найкрупнiшого в iсторiї країни банкрутства розслiдувались Мiнiстерством юстицiї, SEC, Конгресом i Сенатом США. В ходi розслiдування було встановлено причетнiсть Andersen до краху енергетичного гiганта, зокрема стало вiдомо про знищення персоналом компанiї частини фiнансової документацiї Enron. Пiсля цього вiд послуг Andersen вiдмовилось багато крупних клiєнтiв, таких як Freddie Mac i Merck, а компанiя була вимушена почати переговори про об'єднання бiзнесу з головними конкурентами на ринку аудиту.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=105


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua