НОВИНИ від 02.10.2008

Глобальна міграція — новий виклик менеджменту компаній

Зважаючи на постійне скорочення "працюючого" населення розвинутих країн, ми можемо очікувати глобальної міграції працездатної частки населення із країн, що розвиваються. І саме цей рух населення визначатиме проблеми та виклики, з якими вже завтра зіткнеться світова економіка.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією KPMG, виявило, що менеджерам потрібно бути готовим до роботи в абсолютно новому, можливо навіть у несподіваному інтернаціональному середовищі, яке виникне протягом найближчих десятиліть як наслідок перетікання кваліфікованого та некваліфікованого персоналу між розвинутими країнами та державами, що розвиваються.

Разом зі звільнення значної кількості працівників, які належать до так званого покоління "бейбі-бумерів" і виходом на посади незначної кількості представників покоління "Y" (народжені після 1976-го), ми станемо свідками конвергенції (тобто сполучення, розмивання) навичок. "Така конвергенція (або нічим не обмежене перетікання кваліфікованих та некваліфікованих працівників між ринками) означатиме для компаній необхідність цілковитого переосмислення підходів до управління персоналом", — переконаний Бернард Сальт (Bernard Salt), партнер KPMG у Австралії.

"Міжнародним корпораціям давно пора почати підготовку до нових умов праці у мінливому середовищі, яке стає все більш та більш інтернаціоналізованим", — додає Сальт.

У той же час, такі країни як Африка, Азія та Латинська Америка (тобто ті, які мають надмір робочої сили) вочевидь стануть свідками так званої "економічної міграції" — тобто відтоку свого персоналу до більш розвинутих країн.

"Обличчя міжнародного персоналу змінюється. Працівники отримують все більші та більші можливості для пошуку роботи поза межами своїх країн. Покоління "Y" вже не сковане кордонами держави, у якій народилося. І така мобільність стала можливою завдяки Інтернету та відносній доступності міжнародних подорожей. Тому сучасні працівники не зациклюються на одному ринку — вони відкриті до можливостей з усіх куточків світу", — пояснює Бернард.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1066


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua