НОВИНИ від 14.10.2008

Фінансовим директорам слід навчитись керувати ризиками

Зважаючи на все більш та більш несприятливі прогнози щодо економічної ситуації у світі, фінансисти все більше часу присвячують питанням управління ризиками та їх мінімізації.

За даними дослідження, проведеного консалтинговою компанією Towers Perrin, саме управління ризиками стає сьогодні пріоритетом "номер один" для фінансових директорів та інших топ-менеджерів компаній у всьому світі.

Опитування 125 американських фінансових менеджерів, озвучене напередодні (ще до того, як Конгрес США погодився прийняти $700-мільярдний план порятунку економіки), виявило наступне: хоча лише чотири відсотки опитаних вважають, що крах ринку матиме вплив на їхні фінансові перспективи, все ж майже всі вони вважають, що настав час серйозно взятися за управління ризиками.

Більшість респондентів визнали, що криза матиме негативний вплив на очікування прибутків провідними світовими корпораціями.

Втім, попри абсолютну впевненість у власних перспективах, близько три чверті також визнають, що вони схвильовані поточною практикою управління ризиками у компанії та її готовністю досягати стратегічних цілей. А це, в свою чергу, робить очевидним той факт, що керівникам бізнесу потрібно більше інвестувати в ефективну ідентифікацію, вимір та управління ризиками, пояснюють аналітики Towers Perrin.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1069


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua