НОВИНИ від 22.10.2008

Менеджери намагаються виглядати більш самовпевненими, коли настає криза

Кожен п'ятий топ-менеджер визнає, що під час кризи він почувається на своєму робочому місці не дуже впевнено. Втім, абсолютна більшість поводиться так, неначе ніяка криза не може зіштовхнути їх із обраного шляху.

За даними опитування більш ніж 1100 топ-менеджерів, яке було проведене Chartered Management Institute, попри той факт, що кожен п'ятий топ-менеджер визнає свою непевність у завтрашньому дні, шість із 10-ти залишаються (чи принаймні, здаються) надзвичайно впевненими і наполягають на своїй цілковитій здатності контролювати ситуацію. А третина управлінців не лише вдало справляються зі своїми обов'язками на теперішній позиції, але й активно шукають можливостей для подальшого кар'єрного зростання.

Що ж потрібно топ-менеджерові, для того, щоб залишатися впевненим навіть у часи, коли економічне середовище змінюється щогодини? Безперечно, це спокійне, рішуче і зосереджене лідерство, не зважаючи на жодні зовнішні обставини.

Втім, дехто доводить, що адреналін, який отримують топ-менеджери великих корпорацій, намагаючись керувати "гігантами" під час кризи, навіть приносить їм певне задоволення.

І хоча більше, ніж половина керівників визнають, що в скрутних економічних умовах робота може бути надзвичайно стресовим заняттям, а третина погоджується, що економічна криза поставила перед ними безліч нових викликів — все ж кожен третій додає, що такі обставини дозволяють їм "залишатися більш сфокусованими на роботі".

Третина респондентів готові брати на себе ризики, а шість із 10-ти повністю готові до додаткової роботи, якщо це буде потрібно для виживання компанії.

Але найцікавіше те, що хоча дві третни топ-менеджерів переконані, що протягом найближчого часу економічна ситуація у світі лише погіршуватиметься, все ж більше, ніж половина має "оптимістичні" або "дуже оптимістичні" сподівання щодо перспектив розвитку власної компанії протягом найближчих 12-ти місяців.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1072


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua