НОВИНИ від 28.11.2008

«Бойовий дух» менеджерів під загрозою

Коли з усіх боків на працівників "ллються" новини про все нові та нові скорочення, звільнення та банкрутства провідних світових компаній, зовсім не дивно, що вони почувають себе "дещо незахищеними". А як у такій ситуації зберігати продуктивність, мотивацію і залишатися залученим у робочий процес?

Можливо, саме тому нікого не здивували результати дослідження, проведеного компанією Accenture, які переконливо доводять, що майже дві третини американських менеджерів середньої ланки вважають, що економічна ситуація у державі має негативний вплив на робоче оточення працівників. Дивує те, що показники не виявилися навіть вищими.

Опитування більш ніж 300 менеджерів середньої ланки у США виявило, що шість із 10-ти респондентів відчувають, що працівники компаній серйозно стурбовані можливістю втрати своїх робочих місць.

Окрім того, майже половина опитаних менеджерів стверджують, що вони незадоволені (або частково незадоволені) своїми власними посадами. Але тільки 13% менеджерів середньої ланки стверджують, що сьогодні вони перебувають у процесі активного пошуку нової роботи (при цьому, якби їм запропонували, змінити роботу погодилося б дві третини менеджерів). Близько половини респондентів вважають ризикованим перехід на нову посаду в економічних обставинах, що склалися. А чверть менеджерів визнають, що їм доводиться працювати набагато більше, щоб довести свою необхідність компанії і таким чином не потрапити "під ніж" скорочення.

"У непевних економічних обставинах роботодавцям слід як ніколи турбуватися про мотивацію своїх підлеглих та стежити за їхньою результативністю", — переконаний Девід Сміт, управляючий директор практики управління талантами у Accenture. "Мотивація та управління талановитими співробітниками сьогодні набуває особливої ваги — набагато більшої, ніж будь-коли раніше. Відчуття безпеки сьогодні стає для працівників основою, яка здатна стати найкращим мотиватором", — додає він.

"Втім, роботодавцям також потрібно шукати нових способів покращення робочого досвіду своїх підлеглих, а інакше вони дуже ризикують втратити значну частину свого персоналу, як тільки економічна ситуація у світі почне покращуватися".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1081


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua