НОВИНИ від 18.12.2008

Зарплатня генеральних директорів суттєво зменьшиться

Економічна криза може призвести до переоцінки рівня зарплатні топ-менеджерів. Але схоже, що вона суттєво скоротиться ще задовго до покращення світової економічної ситуації.

За даними дослідження, проведеного консалтинговою компанією Watson Wyatt, компенсаційний комітет компаній США переглянув рівень зарплат топ-менеджерів країни. Як наслідок — вперше за дуже довгий період керівники успішних компаній отримали кращі компенсаційні можливості, ніж їхні колеги зі слабших компаній.

Щорічний аналіз зарплат керівників у 1058 компаніях, які входять до переліку S&P Super 1500 Index, виявив, що "загальні компенсаційні перспективи" (total direct compensation opportunity чи TCO) для керівників високоефективних компаній були суттєво вищими ($10,7 млн.), ніж для топ-менедежерів низькоефективних організацій ($8,1 млн.).

Відсутність кореляції між ефективністю компанії та винагородою керівника цієї компанії завжди слугувало причиною різкої критики корпоративної Америки. Можливо, саме ця несправедливість стала однією з причин економічної кризи.

Аналіз також виявив, що компанії з високим рівнем акціонерної власності генеральних директорів показували набагато вищий рівень ефективності, ніж ті компанії, в яких рівень акціонерної власності генеральних директорів був низьким.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1088


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua