НОВИНИ від 24.12.2008

Управління ризиками стає одним із основних завдань генерального директора

Колись управління ризиками вважалось чимось таким, про що намагалися не згадувати до останньої хвилини. Втім, сьогодні воно стає одним із основних завдань генерального директора, який хоче провести свою компанію через складний період економічної кризи.

Дослідження, проведене компанією The Conference Board, виявило, що окрім ефективної реалізації своєї корпоративної стратегії, компаніям сьогодні необхідно думати і про ефективне управління фінансами, забезпечення впевненості в завтрашньому дні та управління ризиками.

Проводився аналіз на основі опитування 190 генеральних директорів, голів рад та президентів компаній, яким запропонували оцінити свої перспективи за 94-ма різними напрямками, порівнюючи їхні відповіді влітку та восени (після початку світової економічної кризи).

І хоча "ефективність діяльності" залишається основним завданням протягом другого року підряд, приблизно половина менеджерів стверджують, що сьогодні вони більше стурбовані швидкістю, гнучкістю та адаптивністю до змін.

Глобальна економічна результативність та фінансовий ризик, включаючи ліквідність та кредитні ризики, виявилися четвертим та п'ятим найбільш важливим аспектом, хоча ще влітку вони не входили навіть до топ-10.

Впевненість у майбутньому бізнесу також піднялася до топ-10, хоча влітку цей аспект знаходився лише на 34-му місці.

"Звісно, сучасна економічна ситуація не може не впливати на поведінку та спосіб мислення генеральних директорів у всіх куточках світу, — переконаний Джонатан Спектор (Jonathan Spector), керівник The Conference Board. — Лідери бізнесу в усьому світі фокусуються на реалізації та забезпеченні результативності, досягненні цілей, які зможуть показати віддачу вже сьогодні".

Загальний стан стурбованості щодо світового економічного стану сьогодні хвилює генеральних директорів у Європі та Азії, показує дослідження. Половина генеральних директорів у Азії сьогодні стурбовані економічним кліматом (влітку про це говорила лише п'ята частина респондентів) тоді як у Європі їх кількість ще вища — шість із 10-ти.

У США стурбованість загальною світовою економічною ситуацією також зросла втричі (з 7% до 21%).

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1090


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua