НОВИНИ від 29.04.2009

А кому зараз легко?

Залучення та утримання ключових управлінських талантів завжди вважалося одним із першочергових пріоритетів у кожній компанії. Втім, безпрецедентна глобальна економічна криза, схоже, змінила пріоритети, змусивши забути керівників та власників про важливість підбору та утримання ключових людей.

Дослідження, проведене страховою компанією Aon, виявило, що на першому місці серед 10-ти ризиків, з якими сьогодні стикаються компанії, закономірно опинилася світова криза. Саме вона турбує думки управлінців, незалежно від того, в якій компанії, галузі чи країні вони працюють. Проблеми ж пошуку та утримання ключових талантів відійшли на задній план і сьогодні вже не переймають власників компаній так як раніше.

По суті цей "ризик" перемістився з першої аж на десяту позицію у переліку, тоді як більшість аналітиків переконані, що компаніям у жодному разі не можна повністю ігнорувати цей фактор. Інакше вони дуже ризикують не вийти з кризи, коли економіка нарешті почне своє закономірне зростання, що може трапитися вже у наступному році.

Натомість, на сьогодні другим (після економічної обстановки) найбільш загрозливим фактором для компанії виступають регуляційні та законодавчі зміни. Далі — зростання конкуренції, цінова війна та репутаційні небезпеки. І лише на десятому місці — потреба пошуку та утримання ключових талантів.

Дослідження також виявило, що практично жодна компанія, галузь чи країна не вбереглася від наслідків економічної рецесії протягом останніх кількох місяців. А отже цілком логічно було очікувати, що ставлення власників та керівників до оцінки ризиків зміняться відповідним чином.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1130


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua