НОВИНИ від 04.06.2009

Війна за таланти не закінчилася

Війна за таланти не закінчилася. Вона просто стала менш помітною, зважаючи на "шум", створений істерією навколо рецесії. Саме такі висновки робить нове дослідження.

По суті, близько третини менеджерів (30%) у всьому світі стверджують, що їм до сих пір дуже складно "закривати" ключові посади кваліфікованими спеціалістами. При цьому найбільшим дефіцитом вважаються професіонали у сфері продажу, а також технічні спеціалісти.

За даними останнього дослідження, в якому взяли участь близько 39 000 роботодавців у всіх куточках світу, проведеного компанією Manpower, кваліфіковані працівники сфери продажу, технічні спеціалісти, інженери та успішні менеджери залишаються найбільш дефіцитною категорією працівників.

"Попри високий рівень безробіття у багатьох нішах ринку, цьогорічне дослідження вказує на значну невідповідність між посадами, які потрібні компаніям і кваліфікаціями, які наявні на ринку праці", — пояснює Джефрі Джоерс (Jeffrey Joerres), голова правління та генеральний директор Manpower.

"У середовищі, де компанії вимушені мислити більш стратегічно та креативно про те, як досягнути більшого, докладаючи менших зусиль, такий самий підхід застосовується і до того, яким чином ці компанії управляють своїми талантами. Іншими словами роботодавці шукають способів підтримки свого бізнесу з допомогою якомога меншої кількості людей", — додає він.

Цікаво відзначити, що найбільші труднощі із заповненням ключових позицій відчувають роботодавці в США. Там цей показник досягає 36%. Тоді як, скажімо, у Великобританії лише 10% роботодавців визнали, що стикаються із проблемами при підборі персоналу.

Тож по суті економічна криза лише замаскувала реальну війну за таланти. Про її закінчення ще рано говорити.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1141


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua