НОВИНИ від 29.09.2009

Погані манери «вбивають» результативність компанії

Чи можна простежити зв'язок між поганими манерами та результативністю компанії? Чи справді ввічливість більш ефективний спосіб поведінки, ніж нахабство? За результатами дослідження професора американської бізнес-школи — відповідь однозначно ствердна. Більше того — погана поведінка може коштувати компанії мільйонів.

Професор USC Marshall School Крістіна Порат (Christine Porath) та її співавтор, професор Thunderbird School of Global Management Крістіна Пірсон (Christine Pearson), виявили, що погані манери можуть мати дуже суттєвий негативний вплив на результативність. Про це вони пишуть у своїй новій книзі "Вартість поганої поведінки: Як нахабство може зашкодити вашій компанії і як цього уникнути" (The Cost of Bad Behavior: How Incivility is Damaging Your Business and What to Do About It).

Розповсюдження чуток, перебирання на себе чужих заслуг, ігнорування електронної пошти і відсутність простої подяки за допомогу — це більше, ніж просто прикрі недоліки. Порат та Пірсон стверджують, що стрес, викликаний подібною поведінкою, може коштувати до $300 мільярдів доларів втраченої продуктивності, оскільки люди, яким доводиться працювати у подібній корпоративній культурі, зазвичай виявляються менш ефективними, швидко втрачають інтерес до праці і, найчастіше, починають розмірковувати про пошуки нової роботи.

Дослідження Порат та Пірсон показує, що вісім із десяти працівників, які стали жертвами чуток чи нападів на роботі, проводять більше часу турбуючись про те, що трапилося, ніж займаючись своїми безпосередніми обов'язками. При цьому рівень їхньої мотивації критично скорочується.

Втім, ефект невігластва та нахабства відчувається не тільки тими, на кого безпосередньо спрямовані такі дії, але й всіма оточуючими. І на них він має точнісінько таку саму нищівну дію. А якщо свідком поганих манер між співробітниками стане клієнт, то він із 50% ймовірністю більше ніколи не звернеться у цю компанію.

Натомість, хороші манери, якщо вони входять у корпоративну культуру компанії, здатні не лише суттєво підвищити ефективність співробітників, але й посприяти просуванню людей, яким притаманні такі риси, по кар'єрній драбині. 95% топ-менеджерів та керівників, які взяли участь у дослідженні NFI у 2007-му році підтвердили, що хороші манери мають дуже велике значення для професійного та кар'єрного зростання.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1170


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua