НОВИНИ від 19.10.2009

40% роботодавців планують знову найняти частину звільнених під час кризи працівників

Разом зі стабілізацією економічної ситуації 40% роботодавців почали задумуватися про те, щоб повернути на свої місця колишніх співробітників, які потрапили під скорочення. При цьому 37% роботодавців не планують повертати раніше скорочених працівників, а 23% ще не впевнені у своєму рішенні. Такі дані нового дослідження, проведеного компанією OI Partners, у якому взяли участь 318 організацій Північної Америки.

52% роботодавців принаймні час від часу повертають на свої колишні посади раніше звільнених колег, як в ролі постійних найманих працівників, так і в ролі консультантів. При цьому 16% респондентів постійно вдаються до повторного найму, тоді як 19% ніколи не практикують подібного підходу.

Серед основних причин, які змушують компанії "двічі входити в одну ріку", є навички скороченого персоналу, їхня відповідність оточенню та культурі компанії, нестача хороших спеціалістів на ринку (а особливо у таких сферах як інформаційні технології, маркетинг, фінанси тощо).

Якщо відновлення економіки продовжуватиметься, роботодавці спершу матимуть змогу наймати працівників на тимчасовій основі, а згодом переходити до постійної. При цьому часто люди, які колись у минулому вже займали відповідну посаду в конкретній компанії, при поверненні на неї виявляються набагато ефективнішими, ніж нові (нехай навіть кваліфіковані) співробітники.

"Готовність роботодавців повторно наймати звільнених колег вказує на значну зміну парадигми серед менеджменту. Адже в минулому компанії дуже рідко вдавалися до повторного найму, вважаючи цю практику своєрідним табу. Сьогодні ж все більше та більше організацій вважають повторний найм не тільки нормальним, але й надзвичайно ефективним для компанії", — стверджує Тім Шуновер, голова ради директорів OI Partners.

"Крім того, практика повторного найму має безліч переваг. Роботодавцям не доводиться витрачати зайвих коштів; вони знають, на що здатні і якими навичками володіють співробітники; самі працівники чудово знають процеси та головне — команду у компанії; продовжувати можна скільки завгодно".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1177


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua