НОВИНИ від 29.10.2009

Прогнози прибутковості аутсорсингу в 2009-му році

Компанією XMG Global був проведений щорічний прогноз розвитку глобальної сфери аутсорсінгу. Після 19% зростання у минулому році, глобальний ринок аутсорсингу закінчив 2009-ий рік із показником загального прибутку $ 373 млрд, що на 14,4% більше, ніж минулорічний показник $326 млрд.

"Ми все ще прогнозуємо двозначний показник зростання протягом наступного року, хоча звісно ж, економічна криза не могла не вплинути на глобальну сферу аутсорсингу у 2009-му році", — стверджує Вінсент Альтез (Vincent Altez), провідний аналітик XMG Global.

Аналітики оцінюють діяльність провідних аутсорсингових країн: Індії, Китаю та Філіпін. Індія та Китай продовжують очолювати рейтинг, тоді як рівень їх прибутку здатен досягнути $48 млрд. та $28 млрд. відповідно. Індія утримує 44,8% від загального показника, тоді як Китай — 25,9%. Альтез додає, що ринкова частка Індії є подібною до показників 2008-го року.

Очікується, що Філіппіни закінчать рік із показником $7,3% — 21,7% зростання — що нижче, ніж прогнозовано. Причиною цьому — сповільнення зростання у сфері ІТ та затримки планів експансії деяких провідних гравців. Прямі іноземні інвестиції також будуть частково скорочені у цьому році. Частка ринку аутсорсингу Філіпін складе у цьому році 6,9%, що майже ідентично до минулорічного показника — 6,7%.

Аналіз також намагається визначити фактори, які впливатимуть як на ринок, так і на динаміку глобального аутсорсингу. Серед важливих аспектів названо економічне відновлення США та Європи, яке повинно сприяти зростанню попиту на ІТ-сервіси та розвиток програмного забезпечення; зростання привабливості інших офшорів — Південної Африки, Єгипту, Мексики; зростання гнучкості китайської та в'єтнамської влади; покращення чи погіршення індексу продуктивності різних країн та зростання вартості послуг у зрілих аутсорсингових країнах на зразок Індії.

По суті ж офшоринг та аутсорсинг вже давно стали невід'ємною часткою природної економічної еволюції, і так буде продовжуватися як мінімум ще протягом кількох років, а можливо навіть десятиліть.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1182


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua