НОВИНИ від 14.12.2009

Етичність на робочих місцях зросла на 9%

Коли світова економіка переживає колапс, починає розвиватися бізнес-етика. Дослідження, проведене Ethics Resource Center, виявило, що сила етичної культури на робочих місцях зросла до 62% цього року, відображаючи покращення у сприйнятті працівниками етичної культури.

Зростання цього показника на 9% (з 53% у 2007-му році) показує обернену пропорційність до економічного становища у світі.

Однією з причин "зміцнення" етики стало зменшення кількості обманів на робочих місцях, які зменшилися з 56% у 2007-му до 49% цього року. Більше того, коли працівники бачать порушення етичних норм — вони виказують більше бажання звітувати про них (63%), включаючи й сексуальні напади (2%), дискримінацію (9%) та хибні практики найму (4%).

Лише 8% працівників потрапили в цьому році під тиск діяти неетично, порівняно із 10% у 2007-му році.

Дослідження також вказує на те, що такі покращення в корпоративній культурі швидш за все виявляться тимчасовими. Подібний "стрибок" ми мали нагоду спостерігати і у 2000-2003 роках, коли економічний спад супроводжувався зростанням у етичній сфері.

Президент Ethics Resource Center Патрісія Гарнед (Patricia Harned) відзначила: "Дії лідерів та керівників мають велетенський вплив на поведінку працівників. Якщо вони бачать, що генеральний директор готовий приймати ризики, тоді й працівники готові ризикувати. Коли лідер говорить: «Ми повинні дотримуватися високих стандартів», працівники готові підтримувати його".

За інформацією ManageSmarter.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1195


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua