НОВИНИ від 30.11.2009

Найкращі компанії світу для виховання лідерів

Навіть у періоди економічних спадів провідні глобальні компанії продовжують приділяти велику увагу формуванню лідерського потенціалу співробітників у своїх організаціях. Цьогорічне дослідження "Топ-25 глобальних компаній для лідерів" (Top 25 Global Companies for Leaders), проведене журналом Fortune спільно з рекрутинговими агентствами Hewitt Associates і RBL Group, визнало корпорацію IBM «глобальною компанією №1 із розвитку лідерства».

Друге місце посіла компанія Procter & Gamble, третє — General Mills. Цікаво, що до першої десятки потрапили 2 представника з Індії — ICICI Bank (6-те місце) та Hindustan Unilever (10-те), а також грецька Titan Cement та китайська China Mobil.

Члени незалежного жюрі вибирають і оцінюють номіновані на отримання цього почесного звання компанії за цілою низкою критеріїв, включаючи практику і культуру лідерства, приклади розвитку лідерства в глобальному масштабі, вплив лідерів на співтовариства, в яких вони діють. Береться до уваги також загальна ефективність бізнесу компанії та її ділова репутація. Дослідження головним чином ґрунтувалося на одному з найбільш повних аналізів організаційного лідерства в світовому бізнесі й охопило 537 організацій.

У звіті про дослідження підкреслюється, що важливою характерною особливістю, яка відрізняє провідні глобальні компанії від їхніх колег на світовому ринку, було те, що компанії, які зайняли перші позиції рейтингу, навіть під час економічного спаду неухильно дотримувалися стратегії розвитку лідерського потенціалу в своїх організаціях.

«Всі глобальні компанії сьогодні стоять перед загрозою складних економічних проблем, — говорить Боб Гандоссі (Bob Gandossy), керівник відділу Leadership Consulting зі світової практики в Hewitt Associates. — Згідно з результатами нашого дослідження можна з упевненістю сказати, що провідні глобальні компанії не залишають зусиль із розвитку лідерів і талантів у якості додаткової гарантії досягнення своїх короткострокових цілей у бізнесі... Такий підхід не лише відрізняє провідні глобальні компанії від решти, він визначає ключову відмінність успішних бізнесів від неуспішних».

Повний список "Топ-25 глобальних компаній для лідерів" виглядає таким чином:

  1. IBM
  2. The Procter & Gamble Company
  3. General Mills, Inc.
  4. McKinsey & Company
  5. ICICI Bank Ltd.
  6. McDonald's Corporation
  7. General Electric Company
  8. Titan Cement Company S.A.
  9. China Mobile Communications Corporation — Shanghai Ltd.
  10. Hindustan Unilever
  11. Natura Cosmeticos S.A.
  12. Colgate Palmolive
  13. TNT N.V.
  14. Deere & Company
  15. Whirlpool Corporation
  16. 3M Company
  17. Cargill, Incorporated
  18. Olam International
  19. Eli Lilly and Company
  20. PepsiCo, Inc.
  21. American Express Company
  22. Lockheed Martin Corporation
  23. Intel Corporation
  24. Infosys Technology
  25. FedEx Corporation

За інформацією Fortune, IBM.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1198


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua