НОВИНИ від 11.01.2010

Впевненість працівників у 2009-му році зросла

Компанія Kenexa, глобальний провайдер рішень для бізнесу, оголосила результати опитування впевненості працівників — щоквартальний показник ставлення співробітників до робочої атмосфери.

Рівень впевненості працівників залежить від багатьох економічних та бізнес-факторів, як на особистому, так і на організаційному та державному рівнях. Він також залежить від рівня впевненості споживачів.

Високий рівень впевненості серед працівників досягається тоді, коли співробітники сприймають свою організацію ефективною та конкурентоспроможною, а також вірять, що вони мають багатообіцяюче майбутнє в рамках цієї організації та високий рівень безпеки. Саме індивідуальна впевненість впливає на поведінку кожного співробітника та результативність всієї компанії загалом.

У грудні 2009-го року загальний індекс впевненості працівників досягнув 98,0 — це дуже незначне покращення, порівняно з третім кварталом (97,9). Бразилія (107,5), Китай (105,6) та Індія (101,3) показали найвищий рівень впевненості працівників, тоді як Франція (94,9), Японія (94) та Іспанія (92,4) показали найнижчий рівень. У США рівень впевненості виявився наближеним до середнього — 97,1.

Закінчення 2009-го року принесло підвищення рівня впевненості серед працівників економікам 12-ти найбільших держав, за виключенням Японії, яка показала незначне скорочення цього індикатора. У США рівень впевненості співробітників зріс на 3,5 одиниць, порівняно з показниками першої чверті 2009-го року.

Загальний світовий індекс впевненості працівників протягом року зріс приблизно на 4 одиниці. На початку першої чверті він складав всього 93,8. До країн, які показали найстрімкіше зростання цього індикатора належать Китай (зростання на 15,8 одиниць), Італія (8,1) та Бразилія (7,1).

Анна Герман (Anne Herman), консультант Kenexa Research Institute, говорить: "Ми входимо у 2010-ий рік на піднесенні. Наші дослідження показують зв'язок між рівнем впевненості співробітників та ВВП країни, результативністю компаній тощо. Отже, можна очікувати, що разом зі зростанням рівня впевненості серед працівників, зростатиме й економіка держав".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1202


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua