НОВИНИ від 02.03.2010

Попит на топ-менеджерів у різних галузях

Із розвитком глобалізації змінюються корпоративні пріоритети, зростає мобільність та гнучкість. Відповідно — повинні змінюватися і топ-менеджери, які очолюватимуть сучасні компанії.

"Завдяки глобалізації, керівники компаній можуть прийти з будь-якого ринку", — стверджує Кріс Кларк (Chris Clarke), президент та генеральний директор Boyden World Corporation, компанії, яка проводила дослідження попиту на топ-менеджерів у різних галузях. "Найкращі можливості сьогодні легше знайти в країнах, які розвиваються, а не на ринках розвинутого заходу, — переконаний він. — Причина цьому — більш лояльна політика країн, які розвиваються".

Технології

Технологічні компанії сьогодні знову починають показувати високий попит на керівників. Вже зараз ми можемо спостерігати хоча й скромне, але все ж таки помітне підвищення бюджету на інформаційні технології та на підтримку технологічного відділу.

Активність на ринку венчурного капіталу призводить до інтенсивного рекрутингу в середовищі Кремнієвої долини. 2010-ий рік може стати цікавим роком із точки зору нових процесів виходу на IPO.

Споживчі товари/роздрібна торгівля

2009-ий рік був роком скорочення витрат та максимально ефективного використання будь-яких інвестицій. У 2010-му ми станемо свідками повернення до життя компаній, які своєю метою поставлять збільшення прибутків, а не бажання більше зекономити. Наймудріші компанії, які працюють у сфері роздрібної торгівлі, будуть інвестувати в інтеграцію своєї онлайн та офлайн діяльності. І, звісно ж, їм будуть потрібні люди, які зможуть ефективно керувати всіма цими процесами.

Талановиті керівники будуть затребувані у сфері споживчих товарів, включаючи менеджерів із постачання, менеджерів категорій, менеджерів роздрібних каналів і керівників технологічних відділів.

Виробництво/Енергія

Вже зараз ми можемо бачити зростання попиту на управлінські кадри у сфері виробництва та енергетики. По всьому світу компанії перебувають у пошуках генеральних директорів, фінансових директорів, маркетингових директорів тощо.

Фінансові сервіси

Хоча 2009-ий рік закінчився досить непевно — фінансові спеціалісти покладають великі надії на 2010-ий рік. Саме в цьому році очікується відновлення та зростання бізнесу через розвиток та реформи лідерства, а також завдяки новим стратегічним ініціативам.

Сфери, в яких очікується найбільше зростання попиту на управлінські кадри — це управління фінансами, банківська діяльність, інвестиційний менеджмент та різноманітні фінансові сервіси.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1216


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua