НОВИНИ від 07.06.2010

Все більше людей працюють за контрактом

Попри всі прогнози зростання працевлаштування у цьому році, високий рівень безробіття (9,9%) та значна конкуренція за посади змушує людей серйозно задуматися про перспективи контрактної або фрилансерської роботи. Такі дані озвучила компанія ClearRock.

Протягом найближчих двох років не варто очікувати якогось особливого відновлення ринку працевлаштування. Рівень безробіття, за прогнозами, хоча й скорочуватиметьтся, але робитиме це дуже повільно. Окрім того виникатимуть труднощі з працевлаштуванням новоприбулих працівників, а також тих, хто потрапив під скорочення під час світової економічної кризи.

Кількість контрактних працівників зростає вдвічі швидше, ніж традиційних співробітників, і, якщо цей приріст збережеться, то, за даними американської Bureau of Labor Statistics, вже у 2012-му році кількість контрактників складе 35% від усіх працівників на ринку.

"Все більше людей, які раніше займалися фрілансерством або працювали як контрактні працівники, починають розглядати цю можливість як повноцінний спосіб забезпечити собі життя. Багато хто з них вже не раз проходив через процедуру звільнення і не хоче знову повторювати свої помилки", — пояснює Енні Стівенс (Annie Stevens), управляючий партнер ClearRock.

"Втім, фрілансерство та контрактна праця на постійній основі не є очевидним рішенням для всіх. Багато з тих, хто обирає цей шлях, були змушені зробити це, втративши свою постійну роботу і, по суті, не маючи іншого вибору. Тому перш, ніж наважитися на цей нелегкий крок, слід зважити, наскільки контрактна робота або фрілансерство підходить саме вам", — додає ще один партнер ClearRock Грег Гостаніан (Greg Gostanian).

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1238


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua