НОВИНИ від 05.07.2010

Компанії починають оцінювати вартість заміни співробітників, які звільнилися за власним бажанням

Зважаючи на те, що протягом останніх трьох місяців за власним бажанням покинули роботу більше співробітників, ніж були звільнені компанією, все більше організацій починають перейматися вартістю їх заміни. Такі дані дослідження, проведеного компанією OI Partners.

Близько двох третин респондентів (64%) свідомі того, що вони втрачають управлінців. Приблизно половина (48%) знає про те, що таким чином втрачає менеджерів найвищої ланки.

У лютому, березні та квітні цього року за власним бажанням роботу покинуло більше працівників, ніж було звільнено компаніями. При цьому лютий став першим за 15 місяців періодом, коли кількість звільнених за власним бажанням перевищила кількість звільнених за наказом роботодавця.

Заміна управлінця або топ-менеджера, який покинув свою посаду або просто не підійшов — може виявитися дуже дорогою. За даними опитування 262 компаній, середній показник вартості такої заміни коливається в рамках 2,5 зарплати управлінця чи 2 компенсацій топ-менеджера. Роботодавець платить не лише за пошук, але й за найм та навчання потенційного співробітника.

Сьогодні як ніколи роботодавці перебувають під ризиком втрати хороших співробітників, оскільки "разом зі згасанням економічної кризи почали звільнятися працівники, які складно пережили звільнення, скорочення платні та інші неприємні моменти, пов'язані з кризою", — стверджує Тім Шуновер (Tim Schoonover), голова OI Partners. "Багато з них залишалися вірними своєму роботодавцеві тільки тому, що у них не було інших можливостей", — додає він.

Щоб підкреслити свої зусилля щодо утримання управлінців та топ-менеджерів, чотири з десяти компаній пропонують вищі зарплати та бонуси, а приблизно половина організацій проводить тренінги, наставницькі сесії та інші програми розвитку.

Окрім цього, намагаючись утримати найкращих, компанії змушені приділяти більшу увагу найму та просуванню "правильних" людей. Адже наслідком просування "неправильних" співробітників стає зниження моралі та розпад команди, переконані 81% опитаних.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1244


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua