НОВИНИ від 10.08.2010

Чотири з десяти співробітників потерпають від стресу після відпусток

Думка про те, що краще б ви взагалі не йшли у відпустку, ніж повертатися після неї на роботу, турбує багатьох людей. За даними дослідження, проведеного Institute of Leadership and Management (ILM), чотири з 10-ти управлінців повертаються на роботу після відпочинку у ще більш стресовому стані, ніж вони були до відпустки. А той вантаж роботи, який накопичився за цей час, змушує їх відчути себе найнещаснішими людьми у світі.

В опитуванні ILM взяли участь 2500 менеджерів, третина з яких призналася, що по суті продовжує працювати навіть під час відпустки, а вісім із 10-ти змушені час від часу моніторити свою електронну пошту, відповідаючи на листи. Кожен десятий респондент змушений під час відпустки приходити до офісу.

Страх несправитися із накопиченими справами та простота віддаленого доступу до робочих завдань — це основні фактори, які змушують дві третини респонднетів перевіряти свої смартфони та кишенькові комп'ютери щонайменше раз на добу під час відпустки.

Опитування також показало, що працівникам доводиться витрачати більше часу, щоб позбавитися від робочого стресу, якщо вони щойно повернулися після відпочинку. Половина опитаних підтвердили, що проходить щонайменше два дні після повернення, перш ніж вони починають відходити від стресу.

Найкращий спосіб уникнути підвищеного навантаження після повернення з відпочинку — це планувати повернення так само, як планується відпустка. Наприклад, повернення у звичну обстановку за 1 або 2 дні до закінчення відпустки може полегшити стрес.

По-друге, ви можете почати планування наступної відпустки відразу після повернення з попередньої. Це допоможе розслабитися і водночас займе вас приємними справами.

Насамкінець, ви можете зв'язатися з колегами за два чи три дні до повернення і поспілкуватися з ними про те, як ідуть справи у компанії. Це допоможе легше ввійти у робочий ритм та бути в курсі того, що змінилося за час вашої відсутності.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1252


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua