НОВИНИ від 31.08.2010

Довіра та етика постраждали через рецесію

За даними четвертого щорічного дослідження "Етика на робочому місці" ("2010 Ethics & Workplace Survey"), яке проводиться компанією Deloitte, третина (34%) працівників планують знайти нову роботу після того, як економічні умови покращаться. В групі респондентів 48% відзначили втрату довіри до свого роботодавця, а 46% поскаржилися на нестачу прозорості при комунікації з лідерами компанії як основну причину пошуку нової роботи. Окрім цього, значна кількість (65%) топ-менеджерів, які входять до переліку Fortune 1000, переконані, що довіра стане основним фактором плинності кадрів після закінчення кризи.

"Нестача довіри та прозорості виливається в рішення половини респондентів покинути роботу після покращення економічних умов. Тому лідерам бізнесу варто розуміти важливість цих факторів і працювати як над управлінням талантами, так і над стратегіями утримання персоналу", — стверджує Шерон Аллен (Sharon Allen), голова ради Deloitte LLP. "Фокусуючись на цих двох сферах, менеджери будуть здатні скоротити рівень плинності. А встановлення та розвиток корпоративної культури, яка базується на цінностях, дасть змогу підтримати та розвинути довіру співробітників".

Дослідження також виявило, що 59% працівників відчувають, що роботодавець вимагає від них більшого в зв'язку із поточним бізнес-кліматом. При цьому 72% стверджують, що роботодавці намагаються підтримувати баланс між роботою та особистим життям своїх співробітників на належному рівні, а 77% працівників визнають, що відчувають підтримку з боку керівництва, яка стосується їхніх особистих потреб поза роботою. 60% респондентів відзначають, що технології відіграють важливу роль, допомагаючи їм забезпечувати свої професійні та особисті потреби, а також дозволяють підвищити довіру до роботодавців.

"Топ-менеджменту сьогодні доводиться стикатися з величезною кількістю викликів, і підтримка робочого середовища, яке буде сприятливим та мотиваційним для підлеглих — один із найбільших викликів", — додає Аллен.

» Див. повний звіт — 2010 Deloitte LLP Ethics & Workplace Survey (PDF, 562 KB)

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1258


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua