НОВИНИ від 04.11.2010

Компанії з Індії та Китаю шукають талановитих співробітників у Європі та Америці

Все більша кількість компаній, які працюють на новітніх ринках, планують збільшувати кількість персоналу, який вони наймають у Північній Америці та Європі. Такі дані нового дослідження, проведеного компанією IBM Institute for Business Value, в якому взяли участь більше 700 HR-директорів та інших топ-менеджерів з 61 країни.

Близько половини (45%) компаній Індії та третина компаній Китаю планують збільшувати свій персонал за рахунок співробітників із Північної Америки. А 44% індійських компаній та 14% китайських планують наймати персонал у Західній Європі.

Настільки різка зміна демографії є симптоматичною і свідчить про особливе бажання індійських та китайських компаній виглядати глобальними у сфері пошуку талантів, що, на їхню думку, зробить їх і більш успішними.

"Одним із наслідків глобалізації є те, що компанії змушені працювати там, де перед ними відкриваються найбільші можливості. А це далеко не завжди означає, що найкращим місцем для роботи є країна з найдешевшим персоналом", — пояснює Деніс Броусі (Denis Brousseau) з IBM.

"Більше, ніж будь-коли раніше, успіх компаній залежатиме від здатності керівника накопичувати інформацію та ділитися своєю візією зі співробітниками в усіх куточках світу".

Дослідження також засвідчило, що лише кожен третій керівник впевнений, що його компанія успішно справляється з завданням навчання та розвитку майбутніх лідерів.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1284


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua