НОВИНИ від 17.11.2010

Працівники цінують досвід більше, ніж освіту

Зважаючи на постійне подорожчання освіти, багато працівників починають задаватися питанням, чи варта освіта таких витрат? Рекрутинговий портал Monster.com нещодавно провів дослідження серед своїх відвідувачів, у якому намагався проаналізувати їхні думки та ставлення до додаткової освіти — визначити, наскільки самі співробітники вважають її необхідною для просування на робочому місці.

Результати опитування показали, що хоча більшість респондентів мають спеціальну освіту, яка узгоджується з їхньою роботою, все ж досвід вони цінують куди більше, ніж додаткову освіту. Більшою мірою досвід, а не освіта, на їхню думку, сприятиме подальшому зростанню та розвитку їхньої кар'єри.

Ось, які результати отримало опитування, проведене на Monster.com:

  • багато працівників вважають, що їм не потрібна додаткова освіта для розвитку кар'єри. На пряме запитання: "Чи потрібна вам додаткова освіта для розвитку кар'єри?" — 48% респондентів відповіли, що або вони вже мають необхідну освіту або вважають досвід більш важливим фактором, ніж освіту. 38% визнали додаткову освіту ключовим фактором для досягнення кар'єрних цілей;

  • більшість працівників пройшли спеціалізоване навчання, щоб мати змогу виконувати свої робочі обов'язки. Одне з питань дослідження звучало так: "Чи відповідає ваша освіта обов'язкам, які ви виконуєте на робочому місці?" Було виявлено, що 47% респондентів мають спеціалізовану освіту; 22% мають освіту близьку до їхнього фаху (але не вузькоспеціалізовану); 27% мають освіту, яка не має жодного відношення до їхньої теперішньої спеціальності; і лише 4% були змушені повертатися до навчання, щоб отримати спеціалізовану освіту, а разом з нею — змогу працювати.

"Вочевидь, ми спостерігаємо за трендом, коли цінність спеціалістів на ринку продовжує зростати", — пояснює Джефрі Квін (Jeffrey Quinn), керівник Monster Intelligence. "Разом із відновленням економіки, попит на висококваліфікованих працівників також зростатиме. І тоді фахова освіта відіграватиме критичну роль".

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1289


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua