НОВИНИ від 14.02.2011

HR-компаніям не вистачає навичок, які будуть ключовими у 2011-му році

Нове дослідження, проанонсоване компанією Bersin & Associates, свідчить про те, що HR-компаніям не вистачає навичок, критичних для досягнення успіху у 2011-му році. Числені опитування та інтерв'ю, в яких взяли участь більше 720 глобальних організацій показали, що загальний рівень витрат, організаційна структура та розмір команди мають куди менший вплив на результативність бізнесу, ніж навички HR-професіоналів.

"Це дослідження чітко показало, що дні HR-організацій, які фокусувалися лише на адміністративних завданнях, приходять до завершення", — стверджує Джош Берсін (Josh Bersin), генеральний директор та президент компанії Bersin & Associates. "Лише найорганізованіші, технологічно підковані та сфокусовані на результат HR-команди здатні отримати перевагу від сучасних практик роботи з талантами".

Дослідження також показало, що традиційна загальна HR-модель більше не ефективна. Ключовими компетенціями сьогодні стають спрямованість на результати, інтеграція управління талантами, планування та розуміння сучасних технологій, таких як робота із соціальними мережами.

Ці дані були отримани завдяки дворічному глобальному бенчмаркінговому дослідженню, яке брало до уваги 14 критеріїв управління талантами та ефективності функції людських ресурсів. Серед критеріїв була здатність компанії знаходити найкращі таланти, наймати провідних кандидатів, ідентифікувати та розвивати лідерів, створювати культуру навчання, розробляти ефективну компенсаційну модель та досягати високої результативності завдяки коучінгу та зворотньому зв'язку.

"Наше дослідження показало, що більшість HR-команд не підготовлені до майбутнього", — наголосив Стейсі Харріс (Stacey Harris) керівник напрямку стратегічного HR та управління талантами у Bersin & Associates. "Позитивну оцінку за 14-ма відібраними критеріями дають собі вдвічі менше компаній, ніж негативну. А це свідчить про труднощі, пов'язані з навчанням персоналу, з якими доводиться стикатися HR-організаціям".

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1311


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua