НОВИНИ від 18.02.2011

Війна за таланти посилюється разом з відновленням економіки

Компанія Manpower Inc. проанонсувала, що високий рівень безробіття сьогодні доповнюється ще й значною кількістю незаповнених робочих вакансій. Саме такі дані стали відомими завдяки січневому дослідженню Bureau of Labor Statistics, яке показало, що економіка створила 36 000 нових робочих місць за останній місяць. Рівень безробіття при цьому впав з 9,4% до 9%.

Manpower проанонсував також проведення щорічного форуму, на якому підніматимуться питання подальшого економічного зростання та доступу до талантів, як основного економічного визначального фактору. Старіння персоналу, колаборативна потужність еволюціонуючих технологій, потреба для компаній досягати більших результатів, маючи при цьому менше ресурсів, та проблеми освіти молодих людей призводять до нестачі талановитих працівників. А це, в свою чергу, веде до того, що залучення та утримання персоналу перетворюється на найскладніший аспект роботи компанії і обов'язковий критерій для досягнення конкурентної переваги.

"Разом зі входженням економіки у свій другий розквіт, роботодавці продовжують наймати, проте вони роблять це з особливою обережністю", — наголошує Джефрі Джоерс (Jeffrey Joerres) генеральний директор та голова Manpower Inc. — "Вони наймають лише тих людей, які повністю відповідають специфіці посади та мають ідеальний набір навичок".

Тимчасове працевлаштування мало чим змінилося у січні. Загалом дані свідчать про те, що роботодавці ще не до кінця впевнені щодо стабільності економічного відновлення і з більшим задоволенням наймають тимчасових працівників, ніж ризикують брати на роботу повноцінних співробітників.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1313


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua