НОВИНИ від 04.03.2011

Коли угода щодо злиття виявляється бездумною та автократичною

Всі ми знаємо, що у сучасному економічному кліматі дуже багато угод щодо злиттів та поглинань можуть бути надзвичайно вигідними. Втім, дослідження, проведене консалтинговою компанією Towers Watson, свідчить, що багато компаній до сих пір не використовують повний потенціал передових менеджерів в інтеграційному процесі двох корпорацій, які зливаються.

Хоча давно відомо, що саме менеджери є ключовим елементом успішного проходження працівників через угоду злиття, організації досі заплющують очі на цей аспект корпоративного об'єднання.

За даними опитування Towers Watson, лише третина передових управлінців входила до інтеграційної команди під час процесу злиття, тоді як більше ніж чверть признається, що не була залучена у жодні інтеграційні процеси під час об'єднання компаній.

Якщо ж "спуститися" на рівень нижче, то цілих 82% простих працівників компаній взагалі не брали участь в інтеграційному процесі, а їхній рівень мотивації навіть не оцінювався.

Стів Алан (Steve Allan), експерт із питань злиттів та поглинань, говорить: "Підтримка мотивації працівників на високому рівні, збереження їхньої енергії, фокусу та залучення — один із найважливіших аспектів та найбільших викликів для роботодавця. До найбільш розповсюджених причин провалу процесу злиття є проблеми інтеграції персоналу в одну об'єднану організацію. Менеджери відіграють ключову роль у цьому процесі".

Не дивно, що однією з основних причин, через яку співробітники покидають компанію під час чи після процесу злиття — відчуття дискомфорту, пов'язане з новою організаційною культурою.

"Лінійні менеджери здатні зменшити перешкоди на шляху входження персоналу у новий робочий процес та спростити виконання ними їхніх обов'язків. Вони надають базовий напрямок щодо того, як працювати з новими колегами, клієнтами та споживачами; як поводитися в новому оточенні тощо", — додає Стів Алан.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1319


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua