НОВИНИ від 05.09.2011

Неввічливість та брутальність співробітників негативно впливають на продуктивність

Дослідження, проведене в Австралії ще у 2007-му році засвідчило, що навіть випадковий грубий коментар від менеджера чи керівника здатен суттєво знизити мотивацію підлеглого і змусити його почуватися менш залученим у робочий процес. Нове ж дослідження, опубліковане у виданні Journal of Organizational Behavior, показує, що вплив брутальної поведінки здатен розповсюджуватися далеко за межі офісу, впливаючи на стосунки всередині команди та навіть на інші компанії.

Доктор Мерідет Фергюсон (Merideth Ferguson), професор з управління у Baylor University Hankamer School of Business, пояснює, що стрес, який виникає внаслідок грубої поведінки, може бути настільки потужним, що безпосередньо впливатиме на домашні стосунки працівника, погіршуючи атмосферу в його сім'ї.

"Дослідження вказує на необхідність якомога швидше вирішувати проблеми брутальної поведінки персоналу на робочих місцях, перш ніж це завдасть непоправної шкоди мотивації та результативності співробітників," — наголошує доктор Мерідет.

Серед інших негативних наслідків, про які також згадується в дослідженні, є той факт, що стрес та роздратування отримані на роботі, здатні руйнувати сімейне життя працівника. Внаслідок цього партнер змушений брати на себе більшу сімейну відповідальність і як результат — його робота також страждає.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1358


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua