НОВИНИ від 03.10.2011

Фінансові директори відповідають за технологічні інвестиції

Фінансові директори відзначають, що їхня роль в прийнятті рішень щодо здійснення технологічних інвестицій зростає, а в деяких випадках вона навіть вища, ніж роль ІТ-директорів.

Статистика свідчить, що 26% інвестицій в ІТ-інфраструктуру минулого року були авторизовані саме одноосібним рішенням фінансового директора, тоді як роком раніше цей показник складав всього 18%. При цьому у 51% випадків рішення приймалося за участю фінансового директора (як правило, спільно з ІТ-директором). У попередньому дослідженні цей показник складав всього 45%. При цьому кількість рішень про інвестування в ІТ-інфраструктуру, які приймалися одноосібно ІТ-директором, склала всього 5%, що вдвічі менше, ніж показник попереднього року — 11%.

Дослідження, проведене компанією Gartner також свідчить, що 42% ІТ-організацій сьогодні звітують перед CFO і лише 33% підпорядковуються безпосередньо СЕО. Також, лише 47% опитаних розглядають функцію ІТ як стратегічну.

В опитуванні взяло участь 344 топ-менеджерів, 95% з яких працюють у сфері фінансів, а 66% — є фінансовими директорами.

"Високий рівень залученості фінансових менеджерів у прийняття рішень щодо технологічних інвестицій свідчить про бажання компаній переконатися, що їхні фінансисти мають достатній рівень освіти та навичок у сфері технологій і ще раз підкреслює, наскільки важливим є спільне розуміння курсу розвитку компанії між фінансовими та ІТ-директорами", — пояснює Джон Ван Декер (John Van Decker), один з авторів дослідження.

Результати дослідження дозволяють відстежити ще одну яскраву тенденцію: максимальне залучення ІТ-менеджерів в стратегічне управління бізнесом. "Якщо вони (ІТ-директори) не зможуть справитися з цим викликом, тоді ще більша частка контролю вислизне з їхніх рук і перейде до фінансових директорів", — додає Ван Декер.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1363


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua