НОВИНИ від 08.12.2011

Перед обличчям необхідності вдосконалювати свої навички працівники потребують більшої підтримки

Переважна більшість (55%) працівників у США признаються, що перебувають під тиском необхідності розвивати додаткові навички для ефективного виконання своєї роботи та розвитку кар'єри. Втім, лише 21% респондентів признається, що отримує нові навички завдяки формальному навчанню, яке надається компанією.

Участь у дослідженні, проведеному компанією Accenture, взяло 1088 респондентів. Було виявлено, що хоча більше половини з них (52%) розвинули технологічні навички протягом останніх п'яти років, набагато менше працівників зуміли розвинути інші потрібні навички, такі як: вирішення проблем (31%), аналітичні навички (26%) та управлінські навички (21%).

Дослідження також виявило, що більше 68% працівників вважають, що саме вони (а не їхній роботодавець) повинні нести відповідальність за розвиток власних навичок. При цьому лише 53% непрацевлаштованих респондентів наголосили на тому, що вони розуміють, які саме навички будуть затребувані у наступні п'ять років. Серед працевлаштованих респондентів цей показник вищий — 80%.

"Зважаючи на наростаючу кризу талантів, роботодавці не повинні обмежуватися пошуком працівників, які вже мають всі необхідні вміння та навички, — стверджує Девід Сміт (David Smith), виконавчий директор Accenture Talent & Organization. — Наше дослідження свідчить, що працівники готові вдосконалювати та розширювати свої навички, але зазвичай вони просто не отримують достатньої підтримки".

Дослідження робить припущення, що основною перешкодою для роботодавців стає відсутність загальної картини навичок, які необхідні їхній організації. Лише половина (53%) з них документують навички своїх підлеглих і при цьому більше, ніж третина (38%) звертають увагу лише на конкретний досвід роботи та освіту, замість того, щоб шукати талановитих співробітників і працювати над їх розвитком.

Обмеження здатності переводити працівників з однієї посади на іншу в рамках організації може бути ще однією причиною, яка перешкоджає компаніям використовувати навички персоналу "на повну". Лише третина (34%) респондентів говорять, що у їхній компанії легко перейти на іншу посаду, на якій будуть краще використовуватися їхні навички. Трохи менше, ніж половина респондентів (49%) говорять, що їхні роботодавці здатні донести до персоналу чітке розуміння того, які навички та вміння необхідні для виконання тієї чи іншої роботи.

36% респондентів признаються, що хотіли б змінити роботу, щоб їхні навички використовувалися максимально або приносили кращий результат.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1380


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua