НОВИНИ від 26.06.2002

General Electric Co., в якiй останнiм часом спостерiгається сповiльнення темпiв росту прибутку, перестала бути крупнiшою за капiталiзацiєю компанiєю свiту, поступившись цiєю позицiєю компанiї Microsoft Corp. Капiталiзацiя General Electric з початку року знизилась на 103 млрд. долл. i складає зараз 295 млрд. долл.

Microsoft, крупнiший у свiтi виробник програмного забезпечення, втратив за цей час 59,6 млрд. долл. вiд ринкової вартостi i коштує в даний час 299 млрд. долл.

Зниження вартостi акцiй General Electric почалося пiсля виходу у вiдставку незмiнного керiвника компанiї Джека Уелша, що спiвпало з сповiльненням темпiв росту прибуткiв корпорацiї. Пiсля банкрутства Enron у iнвесторiв стали виникати також питання з приводу звiтностi General Electric i її полiтики запозичень. В результатi з початку року акцiї компанiї подешевiли на 26%.

General Electric була крупнiшою за капiталiзацiєю компанiєю свiту з квiтня 2000 року, коли їй вдалося обiгнати Cisco з її 524 млрд. долл. (зараз Cisco коштує 107 млрд. долл.).

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=139


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua