НОВИНИ від 21.02.2012

Виклики, з якими доводиться стикатися сфері коучінгу

Професійні наставники з усіх куточків світу називають два найбільші виклики, з якими сьогодні доводиться стикатися сфері наставництва: 1) непрофесійність людей, які називають себе наставниками; 2) загальна плутанина на ринку коучінгу. Саме такі висновки останнього дослідження, проведеного Міжнародною федерацією коучінгу (International Coach Federation, ICF).

У 2012-му році глобальне опитування наставників виявило, що більш ніж 43% респондентів вважають наявність осіб без спеціальної освіти, які називають себе наставниками, найбільшою загрозою, з якою сьогодні стикається сфера коучінгу. Активне використання термінів "наставник" та "наставництво" людьми без спеціальної освіти ставить під загрозу довіру до цієї сфери в цілому.

Результати також свідчать, що 30% наставників називають "нерозуміння ринком переваг від наставництва" як ще одну серйозну перешкоду та виклик усій сфері коучінгу. Існують розходження в методології підрахунку повернення інвестицій від наставництва. А також часто виникає нерозуміння, чим сфера наставництва суттєво відрізняється від тренінгів чи консалтингу.

Серед інших викликів, з якими також доводиться стикатися наставникам, респонденти називають насичення ринку, штучне зниження ціни на наставницькі послуги та надмірне регулювання сфери.

У той же час, більш ніж 36% опитаних наголошують, що зростання розуміння переваг наставництва для індивідів та корпорацій створює для цієї професії значні перспективи розвитку.

Результати дослідження також свідчать, що 28% наставників вважають достовірні дані щодо документації повернення інвестицій ще одним вагомим рушієм, який впливатиме на розвиток сфери наставництва протягом кількох наступних місяців.

Додаткові можливості перед сферою розкриваються завдяки покращеному загальному сприйняттю наставництва, підвищеному попиту на наставницькі сервіси та позитивну увагу медіа до цієї сфери.

Участь в опитуванні взяли більше 12 тис. наставників з 117-ти країн. Збір даних проводився незалежною компанією PricewaterhouseCoopers.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1395


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua