НОВИНИ від 07.05.2012

Рейтинг 100 найкращих венчурних інвесторів світу

Forbes: Рейтинг 100 найкращих венчурних інвесторів світу Видання Forbes опублікувало свій щорічний "Список Мідаса" (The Midas List) — рейтинг 100 найуспішніших венчурних інвесторів планети. У порівнянні з минулим роком десятка найкращих не зазнала серйозних змін.

На першому місці — партнер фонду Accel Partners Джим Бреєр (Jim Breyer). Своїм лідерством Бреєр зобов'язаний раннім інвестиціям в Facebook. Шість років тому Accel вклав $12,7 млн. у соціальну мережу Марка Цукерберга, коли там було зареєстровано ледве більше одного мільйона чоловік. Зараз фонду належить близько 10% Facebook. Після IPO ця частка буде оцінюватися як мінімум в $10 млрд. Сам Бреєр володіє 1% Facebook і є членом ради директорів компанії.

На другому місці розташувався один із засновників фонду Andreessen Horowitz Марк Андрессен (Marc Andreessen). Він був одним із ранніх інвесторів у професійну соціальну мережу LinkedIn. На пізніх етапах Андрессен інвестував значні кошти у флагмана соціальних ігор Zynga і сервіс колективних знижок Groupon. Всі перераховані компанії вийшли в 2011-му році на біржу й озолотили клієнтів фонду. У рейтингу минулого року Андрессен займав лише 10-те місце.

Третій рядок продовжує займати засновник LinkedIn і партнер фонду Greylock Рід Хоффман (Reid Hoffman). У тій або іншій ролі Хоффман брав участь як бізнес-ангел більш ніж у 80-ти стартапах, серед яких Facebook, Zynga, Digg, Flickr, Last.FM і MixerLabs.

Замикають першу п'ятірку Девід Зе (David Sze) з Greylock і Пітер Фентон (Peter Fenton) з Benchmark Capital. У 2006-му році саме завдяки Зе Greylock слідом за Accel Partners інвестувала в Facebook. Крім того, він привів фонд до складу LinkedIn (в Greylock 16%) і інтернет-радіо Pandora (14%), яке також з минулого року торгується на біржі. Фентон же, хоч й упав у рейтингу на одну позицію, залишається наймолодшим учасником першої десятки. Головним успіхом його кар'єри є ранні інвестиції в Twitter, коли там ще працювали пара десятків людина.

У десятку також увійшли Джош Копельман (Josh Kopelman) з First Round Capital (інвестиції: LinkedIn, Bazaarvoice, Astar Data), Пол Мадера (Paul Madera) з Meritech Capital Partners (Facebook, Force10 Networks, BlueArc), засновник PayPal Пітер Тіль (Peter Thiel) з Funders Fund (перший інвестор Facebook, також у портфоліо Space, Spotify, Yammer, Palantir), Кевін Ефрузі (Kevin Efrusy) з Accel Parnters (Facebook) і Джеремі Левайн (Jeremy Levine) з Bessemer Venture Partners (Yelp).

За інформацією StartupAfisha.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1406


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua