НОВИНИ від 18.07.2012

Пішов з життя Стівен Кові...

Письменник, промовець, відомий фахівець в області організаційного управління та менеджменту, якого журнал Time визнав одним із 25-ти найбільш впливових американців — Стівен Кові (Stephen Covey) — помер на 80-му році життя...

Стівен Кові (Stephen Covey, 1932-2012) Широку популярність Кові одержав як автор серії книг з управління і мотивації. Найвідомішим його добутком є книга "Сім навичок високоефективних людей", що вийшла у 1989-му році. У книзі, яка вплинула на життя мільйонів людей в усьому світі, автор аналізує якості, які повинні бути в людей, що прагнуть до успіху. Автор розмірковує про гармонічний розвиток людини і пошук сенсу життя. Бізнес-бестселер Кові, перекладений на сорок мов, був проданий по усьому світі тиражем більш ніж 20 млн. екземплярів. Видання Time і Forbes визнали "Сім навичок..." як одну з найвпливовіших книг по теорії управління й менеджменту. Деякі західні корпорації звели її в ранг доктрини ефективності й знайомили c нею своїх співробітників в обов'язковому порядку.

В останні роки життя Стівен Кові читав лекції в найбільших університетах, був заступником голови ради директорів компанії FranklinCovey, яка займається підготовкою управлінських кадрів та оцінкою організацій і приватних осіб. Цією компанією була випущена серія програм-тренінгів "PlanPlus for Windows" і "PlanPlus Online".

Батько дев'яти дітей і дід 52-х онуків мав ступінь МВА Гарвардського університету, докторський ступінь Університету Брігама Янга, ступінь магістра економіки управління. Серед його нагород також:

  • Премія за батьківство (2003), присуджувана в рамках Національної програми батьківства
  • Медаль коледжу Томаса Мора за заслуги перед людством
  • Звання "Оратор року" (1999)
  • Премія Сікха за внесок у справу миру (1998)
  • Міжнародна премія "Підприємець року" і національна премія "Підприємець року" за особливі досягнення в області бізнес-лідерства (1994).

Книги Стівена Кові:



Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1425


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua