НОВИНИ від 30.08.2012

The Economist склав рейтинг найвпливовіших компаній своїх країн

Nokia забезпечила чверть приросту економіки Фінляндії в період з 1998-го по 2007-ий рік. Про це повідомляє видання The Economist з посиланням на дані Дослідницького інституту економіки Фінляндії. Компанія в цей період витратила 30 відсотків від усіх національних витрат на НДДКР і забезпечила чверть експорту Фінляндії.

The Economist склав рейтинг найвпливовіших компаній своїх країн

Британське видання, скориставшись цим прикладом, склало власний рейтинг компаній, які найбільшою мірою вплинули на економіку своїх країн за останній рік. На першому місці опинилася Arcelor Mittal, чия виручка в 2011-му році склала 161 відсоток від ВВП Люксембургу. Друга позиція у Essar Energy з 132% від економіки Маврикія.

Серед компаній з країн з відносно великим ВВП лідирує Royal Dutch Shell (56% економіки Нідерландів), пропустила вперед тільки дві вищевказані корпорації. Гонконгська China Mobile наторгувала на 34% ВВП, а швейцарський трейдер Glencore — на 29%. У десятці також присутні норвезька Statoil, таїландська PTT, тайванська Hon Hai, угорська MOL і славнозвісна Nokia.

За інформацією Lenta.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1432


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua