НОВИНИ від 07.11.2012

Рейтинг компаній, що витрачають найбільше у світі на R&D

Менеджмент-консалтингова компанія Booz & Company опублікувала щорічний рейтинг компаній, що витрачають найбільше коштів на науково-дослідні й дослідно-конструкторські розробки (R&D). Як виявилося, сума витрат мало впливає, власне, на інноваційність компанії.

Щороку протягом семи років Booz & Company проводить дослідження Global Innovation 1000 про зв'язок розміру витрат компаній на R&D та довгострокових фінансових показників компанії. І щороку дослідження показує, що зв'язку немає.

"За 8 років досліджень не виявлена значна статистична залежність між тим, скільки витрачається на R&D, і тим, як працює компанія протягом тривалого часу", — коментує результати дослідження експерт Booz & Company Беррі Ярузельські (Barry Jaruzelski).

Поточна десятка найінноваційніших компаній світу виглядає наступним чином:

ТОП-10 найінноваційніших компаній світу

Торік перша трійка виглядала так само, наступні шість компаній трохи перетасувалися, а ось на останнє 10-те місце цього разу потрапив Amazon, витиснувши Facebook.

Десятка компаній, що витрачають найбільше на R&D:

Десятка компаній, що витрачають найбільше на R&D

Порівнявши фінансові результати топ-10 інноваторів і топ-10 за витратами на R&D, Booz & Company з'ясував, що високі витрати не роблять компанію більш інноваційною. Наприклад, середньорічні темпи росту виторгу за п'ять років у топ-10 інноваторів склали 54%, а в топ-10 по витратах — 40%.

Див. детальний звіт — The 2012 Global Innovation 1000 Study: Making Ideas Work (PDF, 700 KB)

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1452


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua