НОВИНИ від 20.12.2012

Розвиток персоналу у 2013-му році повинен стати ще ефективнішим

Консалтингова компанія CEB опублікувала свій щорічний звіт "Executive Guidance". Він свідчить, що більшість керівників очікують 20% зростання результативності та ефективності своїх підлеглих для досягнення цілей бізнесу у 2013-му році.

CEB: Розвиток персоналу у 2013-му році повинен стати ще ефективнішим Втім, лише 5% працівників володіють ідеальним набором ключових навичок та компетенцій, які б дозволили досягнути бажаних результатів. А оскільки всього 32% управлінців, які взяли участь в опитуванні, планують наймати новий персонал задля досягнення своїх цілей, компаніям доведеться серйозно попрацювати над розвитком і трансформацією наявного людського капіталу, щоб досягнути високої результативності та підвищити продуктивність.

Дослідження, участь в якому взяло більше 20000 співробітників компаній, виявило, що поєднання складної економіки, глобалізації та набору інших викликів, які ставить бізнес, фундаментально змінило робочу динаміку. Співробітникам доводиться працювати по-іншому для того, щоб виживати та розвиватися.

Щоб залишатися ефективними у таких умовах, працівникам потрібно мати імунітет до змін, прагнути до співпраці з широким набором спеціалістів та бути спроможним об'єктивно оцінювати компетенції своїх колег.

Керівники, які прагнуть розвивати і трансформувати свій персонал задля реалізації цілей бізнесу в новому робочому середовищі, повинні:

  • Працювати над пришвидшенням розвитку навичок персоналу. В першу чергу слід спонукати та підтримувати навчання на робочому місці.

  • Пристосовувати ролі працівників до вимог та попиту на співпрацю. Для цього потрібно перевизначити ролі співробітників, щоб підсилити ефект взаємодії та більш широкий вплив компанії.

  • Спонукати управлінців супроводжувати та наділяти повноваженнями інтелектуальних працівників (knowledge workers). Зосередити персонал компанії на зменшенні кількості рутини та дати можливості співробітникам працювати над більш амбітними проектами.

  • Спрямовувати технологічні інвестиції на підтримку інтелектуальної праці та командної роботи. Підвищувати мобільність, гнучкість даних, розвивати платформи для співпраці та створювати кастомізовані додатки, які в першу чергу будуть орієнтовані на втілення потреб працівників, а не тільки цілей бізнесу.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1459


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua