НОВИНИ від 30.01.2013

Fortune: 100 найкращих компаній-роботодавців 2013

Видання Fortune склало черговий список 100 найкращих компаній-роботодавців. Цього року перше місце дісталося інтернет-гігантові Google. У розпорядженні співробітників корпорації три оздоровчі центри, спорткомплекс, численні пільгові послуги, місця для відпочинку і відпустки. Окрім комфортних умов роботи, співробітників приваблює місія компанії та її корпоративна культура. У минулому році Google також посідав перше місце.

100 найкращих компаній-роботодавців 2013
» 100 Best Companies to Work For
Другий рядок рейтингу належить ще одній IT-компанії — SAS, що надає рішення в області бізнес-аналітики. Компанія виділяється уважним ставленням до своїх співробітників, високою оплатою праці, бонусами, а також робочої філософією, яка залишає хороші можливості для особистої ініціативи.

На третє місце піднялася компанія CHG Healthcare Services, що надає послуги підбору медичного персоналу. Серед співробітників компанії проводяться всілякі талант-шоу та конкурси на різну тематику.

Втратила дві позиції у порівнянні з торішнім рейтингом одна з провідних консалтингових фірм The Boston Consulting Group. У компанії підтримують баланс між роботою і особистим життям, наприклад, використовуючи систему «червоних прапорців», щоб знати, хто з працівників давно не брав відпустку.

Цікаво, що лідери IT-ринку — Apple і Facebook — навіть не потрапили в список 100 найкращих. Причини їх відсутності точно невідомі, можливо, компанії просто не подавали заявку на участь. Ще один гігант індустрії високих технологій — Microsoft — посів лише 75-те місце.

У рейтингу беруть участь американські роботодавці, які подали відповідні заявки. У процесі складання рейтингу аналізується вся структура компанії — починаючи з топ-менеджменту і закінчуючи рядовими підрозділами. Оцінки виставляються за наступними критеріями: репутація, повага, чесність, гордість за компанію і дружелюбність. Матеріальна складова хоч і не є основною, проте відіграє істотну роль.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1467


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua