НОВИНИ від 07.03.2013

Рейтинг компаній світу, якими найбільше захоплюються

Журнал Fortune опублікував щорічний рейтинг компаній світу, якими найбільше захоплюються. Незмінний лідер попередніх 5-ти років, компанія Apple, лідирує в списку з 50-ти компаній і цього року.

Слідом ідуть Google, Amazon, Coca Cola, Starbucks, IBM, Southwest Airlines, Berkshire Hathaway, Walt Disney і FedEx. Всі компанії з топ-10 в списку — американські, перша європейська компанія, BMW, знаходиться на 14-му місці.

Згідно Fortune, незважаючи на зниження вартості акцій Apple, і критиковані недоліки, техногігант залишається фінансовим лідером, дохід якого склав $ 13 млрд. за четвертий квартал 2012-го року. У бренда є постійна основа — фанати, і мова як і раніше не йде про ціни на продукцію, тому що iPhone і IPad все ще залишаються найбільш престижними пристроями.

На другому місці — техногігант Google, який залишається у свідомості людей найпривабливішим місцем для роботи. До того ж, очікується, що цього року популярність ОС Android перевищить популярність Apple IOS в США і Канаді, а Google Play випередить Apple App Store за кількістю додатків для мобільних пристроїв.

Amazon.com однозначно випереджає інших онлайн-рітейлерів завдяки низьким цінам, налагодженій системі обслуговування клієнтів і швидкістю розширення по всьому світу. Після виходу рідерів і планшета сімейства Kindle, можливо, варто очікувати появи смартфона від Amazon.

Незважаючи на те, що за останні роки спостерігається тенденція боротьби з ожирінням і пропаганда здорового способу життя, виробник найпопулярнішого газованого напою у світі залишається найповажнішим. Не в останню чергу завдяки розширенню лінійки продуктів — вітамінізована вода і бренд соку Minute Maid приносять компанії мільярди, тоді як популярність класичних напоїв Coca-Cola і Diet Coke продовжує зростати в Азії. За минулий рік продажі цих напоїв в Індії і Таїланді виросли у два рази.

Топ-10 компаній світу, якими найбільше захоплюються 2013
» Див. повний список найбільш шанованих компаній світу

За інформацією MMR.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1477


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua