НОВИНИ від 27.09.2013

Найбільш інноваційні компанії світу 2013

Корпорація Apple увосьме визнана найбільш інноваційною компанією світу, згідно з дослідженням The Boston Consulting Group (BCG). Найближчим суперником Apple в цьому році стала корпорація Samsung, яка з 2008-го року піднялася в рейтингу з 26-го на 2-е місце, відтіснивши Google на 3-е. У цілому, найбільш інноваційними залишаються технологічні та телекомунікаційні компанії, але до них завдяки відродженню галузі поступово підтягуються виробники автомобілів.

The Boston Consulting Group: Найбільш інноваційні компанії світу 2013 BCG представила щорічний рейтинг 50 найбільш інноваційних компаній світу (The Most Innovative Companies 2013), який виходить з 2005-го року. Рейтинг складається на основі результатів опитування понад 1,5 тис. глав компаній із різних країн світу. Автори рейтингу відзначають, що лідерами у сфері інновацій як і раніше залишаються телекомунікаційні та технологічні компанії. Так, у першій п'ятірці їх чотири, у першій десятці — п'ять. При цьому всі вісім років перше місце в рейтингу займає Apple. А от Google, яка з 2006-го по 2012-ий рік незмінно отримувала 2-е місце, тепер змушена була відступити на 3-е під натиском Samsung, яка здійснила з 2008-го року стрибок з 26-го на 2-е місце. Крім них у першу п'ятірку входять також Microsoft (4-е місце) і Toyota (5-те), а в першу десятку — IBM, Amazon, Ford, BMW і General Electric.

Але незважаючи на явне домінування технологічних і телекомунікаційних компаній, у рейтингу вже чітко простежується тенденція зростання обсягу інновацій у світових автовиробників, що намітилася в минулому році. Так, у першій десятці вже три виробника автомобілів — Toyota, Ford і BMW, а до цього там була лише Toyota. У першу двадцятку ввійшли General Motors (13-е), що піднявся за рік на 16 позицій, Volkswagen (14-е), що здійснив ще більш різкий стрибок, піднявшись на 31 позицію, Hyundai (17-е) піднявся на 7 позицій і Audi (19-е) — на 6 позицій. Крім того, повернулися до рейтингу та ввійшли у першу 20-ку компаній відсутні в минулому році Honda (18-е) і Daimler (20-е). Вперше в рейтинг увійшла компанія Tesla, виробник електромобілів, посівши 41-е місце.

Рейтинг цього року також містить кілька нововведень. Так, учасникам опитування вперше запропонували оцінити рівень використання інновацій у власних компаніях. Близько 20% респондентів назвали рівень високим, інші 20% — низьким, інші 60% — середнім. Крім того, в нинішній рейтинг була вперше включена категорія «Перспективні компанії» для молодих і відносно невеликих компаній, що вже заявили про себе в області інновацій. Більшість таких компаній працюють у сфері соціальних медіа, мобільних додатків і «хмарних» послуг, і практично всі вони використовують мобільні платформи.

Нагадаємо, що видання Forbes також нещодавно опублікувало свій щорічний рейтинг 100 найбільш інноваційних компаній.

За інформацією Комменсантъ.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1503


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua