НОВИНИ від 12.05.2017

50 бухгалтерсько-аудиторських фірм, де найкраще працювати

Компанія Vault опублікувала свій щорічний перелік «2018 Vault Accounting 50», у якому представлені бухгалтерсько-аудиторські фірми, де створено найкращі умови для праці та розвитку кар’єри.

50 бухгалтерсько-аудиторських фірм, де найкраще працювати Рейтинг складено відповідно до результатів опитування 8 600 фахівців. У свою чергу, ці результати було виведено на основі зваженої формули із врахуванням чинників, котрі більше всього цінуються спеціалістами в даній сфері. Це — якість життя (складається, зокрема, з таких вимірів, як культура фірми, зміст праці та вдоволеність нею, місце розташування офісу, збалансованість робочого і приватного життя, можливості для навчання, рівень винагороди) та престижність роботи в компанії.

Перші чотири місця здобули компанії з «великої четвірки». PwC (PricewaterhouseCoopers) зберегла свої лідерські позиції, очоливши рейтинг у п’ятий раз поспіль. Deloitte, як і в переліку 2017, посіла друге місце (але кількісний розрив між двома лідерами скоротився). Ernst & Young підтвердила свою третю позицію, а KPMG повернулась на четверте місце, витіснивши на п’яте чиказьку Grant Thornton. Moss Adams — фірма, що базується в Сіеттлі, — перемістившись з одинадцятої на восьму позицію, знов увійшла до першої десятки.

Респонденти з інших фірм назвали PwC «золотим стандартом», «найкращим брендом "великої четвірки"», «чудовим місцем для початку кар’єри, де надається велика кількість навчальних програм». А інсайдери з PwC розповідали про «величезну підтримку та дуже користі поради, що надаються топ-менеджерами та партнерами», «нескінченні можливості для професійного розвитку», «неймовірно дієву систему коучингу», «високопродуктивну оргкультуру, вибудувану навколо дуже розумних та вмотивованих людей», «можливість працювати над складними питаннями з великими клієнтами та отримувати відповідальні ділянки вже в молодому віці». Також серед переваг було названо «гнучкий графік роботи та можливість працювати з дому».

Утримування PwC чільних позиції в переліку «Accounting 50» говорить про те, що фірма здобула на ринку визнання як найкращий працедавець. Крім цього, PwC знов очолила список «Most Prestigious Accounting Firms» («Найпрестижніші аудиторські фірми»).

Але Deloitte (другий номер у переліках «Accounting 50» та «Most Prestigious») також зміцнює свої позиції. Якщо в попередньому переліку розрив між першими двома компаніями становив 4%, то в цьому він зменшився до 2%. А в рейтингу «Most Prestigious» PwC і Deloitte розділяють всього лише 1,4% (у попередньому списку він становив 3%). Отже, PwC і Deloitte практично йдуть «нога в ногу», коли справа стосується визначення найкращого місця праці, де молоді фахівці можуть розпочати свою кар’єру.

Учасники опитування з інших фірм охарактеризували Deloitte як «дуже потужна глобальна компанія, де працюють хороші розумні люди» та яка «має вражаючу репутацію та пропонує дуже хороші пільги». Ось що сказав один респондент-представник Deloitte про можливості кар’єрного розвитку, які надає ця фірма (Deloitte знов очолила категорію «Формальне навчання»):

«Deloitte забезпечує професійний розвиток своїх фахівців через програми формального та неформального навчання, надає можливості працювати з клієнтами та виконувати керівні ролі. Партнери надають суттєву підтримку будь-якій ініціативі з навчання. Менеджери дуже добре вміють знаходити відповідні нагоди для професійного розвитку і персоналу, і управлінського складу, а також намагаються забезпечити своїм фахівцям різноплановий кар’єрний досвід із тим, щоб люди мали змогу постійно поповнювати свою базу знань».

KPMG, яка в переліку 2017-го року зійшла на одну позицію вниз, знов здобула місце в першій четвірці. Ця компанія стала другою в категорії «Формальне навчання», поступившись тільки Deloitte. А в категорії «Політика просування» KPMG обійшла всіх представників «великої четвірки». Розповідаючи про можливості кар’єрного розвитку в KPMG, один інсайдер сказав:

«Робота в KPMG — чудовий базис для вашої кар’єри. Надаючи молодим професіоналам можливість очолювати проекти, а досвідченим працівникам ще й виконувати наставницьку роль, KPMG чудово справляється із завданням розвитку фахівців на всіх етапах їхньої кар’єри. Кожна людина у моєму підрозділі готова допомогти чи щось пояснити, якщо виникає така потреба».

Певною мірою несподіванкою в переліку «2018 Vault Accounting 50» стала восьма позиція Moss Adams. Ця компанія здобула перше і третє місця в категоріях «Пільги» та «Компенсація», відповідно. За словами респондента з Moss Adams:

«Загальний компенсаційний пакет є надзвичайно щедрим; у нього входить оплата проїзду громадським транспортом, безплатні продукти та напої в офісі, оплата відпустки для догляду за дитиною (причому її взяти може як матір, так і батько), оплата широкого спектру медичних послуг, пенсійний план — і цей перелік можна продовжувати».

Хоча компанії з «великої четвірки» здобули провідні позиції в категорії «Формальне навчання», менші фірми стали переможцями в інших категоріях, що стосуються якості життя. Так, мічиганська Plante Moran стала лідером в одинадцяти категоріях. Серед іншого — це «Культура», «Загальна вдоволеність працею», «Неформальне навчання», «Перспективи бізнесу» та «Керівництво фірми». А нью-йоркська Friedman вийшла на перші місця в категоріях: «Загальна багатоманітність», «Представленість меншин (расових, етнічних, гендерних тощо)» та «Представленість ЛГБТ-спільноти».

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1580


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua