НОВИНИ від 19.12.2019

CFO найбільших компаній світу назвали Джеффа Безоса бізнесменом десятиліття

Найбагатша людина планети Джефф Безос (Jeff Bezos) став бізнесменом десятиліття за версією фінансових директорів найбільших компаній світу. До першої трійки також увійшли засновник Alibaba Джек Ма (Jack Ma) і глава Tesla Ілон Маск (Elon Musk).

CFO найбільших компаній світу назвали Джеффа Безоса бізнесменом десятиліття Фінансові директори найбільших компаній світу вважають бізнесменом десятиліття найбагатшу людину в світі, власника компанії Amazon Джеффа Безоса (№1 в глобальному рейтингу мільярдерів; статки — $ 131 млрд). Це показало опитування CNBC Global CFO Council1, проведене в кінці листопада — на початку грудня 2019 року. За Безоса проголосувала третина респондентів.

За підсумками опитування друге місце посів засновник китайського інтернет-ритейлера Alibaba Джек Ма (№1 в рейтингу мільярдерів Китаю; статки — $ 38,2 млрд), який у цьому році пішов з поста глави компанії. На третьому рядку опинився керівник Tesla і SpaceX Ілон Маск (№40 в глобальному рейтингу мільярдерів; статки — $ 22,3 млрд).

Учасники опитування також згадали гендиректора Microsoft Сатью Наделлу (Satya Nadella), главу Apple Тіма Кука (Tim Cook), інвестора Уоррена Баффета (Warren Buffett) (№3 у глобальному рейтингу мільярдерів; статки — $ 82,5 млрд) і гендиректора JPMorgan Chase Джеймі Даймона (Jamie Dimon).

Компанію Amazon, яка спочатку займалася лише онлайн-продажем книг, Безос створив у 1994 році. За 25 років вона перетворилася в найбільший у світі інтернет-магазин, який, крім ритейлу, також отримує дохід від своєї діяльності в області хмарних обчислень і штучного інтелекту.

За інформацією Forbes.


    1 У CNBC Global CFO Council входять 135 топ-менеджерів великих компаній світу, сукупна вартість яких становить майже $ 5 трлн. Опитування проводилося з 20 листопада по 3 грудня, в ньому брали участь 55 осіб. У ході опитування їх просили назвати людину, яка, на їхню думку, є найбільш вражаючим бізнес-лідером.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1598


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua