НОВИНИ від 02.10.2002

Інститут суспільних наук ім. Макса Планка, Німеччина (Max-Planck-Institute fuer Gesellschaftsforschung, MPIFG) щорічно пропонує громадянам країн Центральної та Східної Європи дві програми – докторську та післядокторську. Останній термін для подання заявки – 31 жовтня. І вже до 30 листопада кандидати будуть повідомлені про прийняте рішення.

Для участі у програмі кандидати повинні або вже писати свою докторську дисертацію, або мати докторський ступінь, при тому отриманий не більше ніж 5 років до моменту отримання стипендії. Рішення будуть прийматися шляхом аналізу наукових переваг кандидатів та їх пропозицій досліджень, що виконуватимуться в MPIFG. Проекти дослідження повинні мати відношення до дослідницької програми інституту, а також можливість продовження роботи над нею.

Стипендії надаються строком до 12 місяців, у виняткових випадках вони можуть бути продовжені ще на один рік. Докторанти отримуватимуть 920 євро в місяць, постдокторанти – 1650 євро. Сімейні учасники програми можуть розраховувати на отримання невеликої сімейної допомоги. Також інститут оплачує витрати на подорож до Кольну та назад, а також покриває витрати на проживання.

Робочими мовами в інституті є німецька і англійська. Кандидати повинні добре володіти хоча б однією з мов. Під час перебування очікується, що кандидати будуть приймати активну участь у інтелектуальному житті інституту.

Для участі у програмі кандидати повинні надіслати CV, перелік своїх публікацій, пропозицію щодо дослідження (не більше 10 сторінок) і два рекомендаційні листи від викладачів університетів. Також слід вказати бажаний строк перебування у MPIFG та термін початку дослідницької роботи.

Пріоритет буде надаватися жінкам, що працюють у сферах, де вони найменш представлені. Також переваги будуть надані особам відповідної кваліфікації з фізичними вадами.



Original URL: www.management.com.ua/news/?id=166


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua