НОВИНИ від 03.06.2003

Вручено Baldrige Awards за досконалість в управлінні та досягнення в якості

Переможці 2002 Malcolm Baldrige National Quality Award були представлені до головної американської нагороди за досконалість в управлінні та досягнення в якості. Нагородження було проведене 21 травня 2003 року віце-президентом США і міністром торгівлі США на урочистій церемонії у Вашингтоні.

Визначено три переможці:

  • Motorola Inc. Commercial, Government and Industrial Solutions Sector (виробнича категорія);
  • Branch-Smith Printing Division (категорія малого бізнесу);
  • SSM Health Care (категорія охорони здоров'я).

Baldrige Award вручається організаціям США, що мають видатні досягнення в семи управлінських аспектах: лідерство, стратегічне планування, орієнтація на клієнта і ринок, інформація й аналіз, управління людськими ресурсами, управління процесами і рівень досягнутих результатів. Існує 5 категорій конкурсу: виробництво, послуги, малий бізнес, освіта та охорона здоров'я. З 1987 року, коли була заснована Baldrige Award, її одержали 49 організацій.

Процес оцінки й аналізу кожного кандидата триває мінімум 400 годин і проводиться членами комісії переважно з приватного сектору. Оцінка фіналістів у цілому займає близько 1000 годин від кожної команди екзаменаторів. Кожному претенденту видається звіт про його сильні сторони та можливості для покращань.

Baldrige National Quality Program — це державне та приватне партнерство, яке керується Національним інститутом стандартів і технології США (NIST). Критерії Baldrige по оцінці досконалості управління в бізнесі, освіті й охороні здоров'я доступні на сайті www.quality.nist.gov.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=252


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua