НОВИНИ від 02.09.2003

Україна створить національне інвестиційне рейтингове агентство

Уряд України, безумовно зацікавлений у формуванні відкритої і стабільної кредитної історії нашої економіки, докладе всіх зусиль, щоб створити національне інвестиційне рейтингове агентство належного рівня. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров під час зустрічі зі старшим віце-президентом міжнародного рейтингового агентства Moody's investors service Майклом Корвіном.

Як повідомив радник першого віце-прем'єра Віталій Лук'яненко, за словами Майкла Корвіна, національне рейтингове агентство і запровадження транспарентної національної рейтингової шкали може серйозно сприяти системному і кваліфікованому інформуванню інвесторів. На думку пана Корвіна, Moody's зможе набагато продуктивніше співпрацювати з Україною за наявності таких інструментів.

Майкл Корвін висловив особисте переконання, що міжнародні інвестиційні ринки мають велике бажання розвивати відносини з Україною. Щоб бажання втілилось у дії, інвестори хочуть отримати недвозначні сигнали щодо прозорості і передбачуваності в першу чергу фінансової системи держави, достовірні відомості щодо економічної ситуації.

Пан Корвін повідомив, що суверенний рейтинг України зараз поставлено в стан "апгрейд" — тобто, перегляду з урахуванням нових факторів.

"Ми спостерігаємо досить значний прогрес вашої країни за останні дванадцять місяців, — сказав Майкл Корвін. — Він відображується і в економічному зростанні, і в політиці уряду. Це має позитивно позначитися на рейтингу України."

"В українському уряді цілком розуміють, що формування позитивного рейтингу — справа не одного року, — зазначив Микола Азаров. — Проте ми хочемо акцентувати увагу авторитетних агентств на системних факторах, які визначають позитивну ситуацію в Україні."

Такими факторами є те, що економіка стало зростає, немає дефіциту державного бюджету, дуже помірна і керована інфляція, позитивне сальдо торгівельного балансу, валютні резерви Нацбанку практично дорівнюють зовнішнім зобов'язанням України, з боргами держава розраховується день у день.

Джерело — УСПП

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=284


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua