НОВИНИ від 04.09.2003

Завершено злиття Peoplesoft і JD Edwards

У минулу п'ятницю, 29 серпня, компанія Peoplesoft оголосила про завершення злиття своїх активів з компанією JD Edwards. В даний момент PeopleSoft належать усі 100% акцій JD Edwards (раніше було 88%), а в цілому угода обійшлася Peoplesoft у $1.7 млрд.

Нагадаємо, що в середині літа розгорівся великий конфлікт між двома софтверными компаніями — Oracle і Peoplesoft. Oracle, що спеціалізується на розробці баз даних, вирішила розширити свою присутність на ринку бізнесів-програм за рахунок покупки Peoplesoft. Однак остання, не бажаючи втрачати самостійність, спробувала довести свою дієздатність, зробивши пропозицію про покупку фірмі JD Edwards. Злиття двох компаній відбулося відразу після позитивного вердикту антимонопольного комітету США.

Чи вдалося Peoplesoft переграти Oracle, сказати поки складно. Незважаючи на успішне положення справ компанії та укладання ряду вигідних договорів, Oracle продовжує підвищувати ставки. Зараз вона пропонує за Peoplesoft вже $7.5 мільярдів. Термін пропозиції минає 19 вересня. Очевидно, що керівники обох компаній пішли на принцип, а от акціонери, як відомо, більше думають про фінансові перспективи угоди. І отут перевага може виявитися аж ніяк не на стороні Peoplesoft.

Тим часом, сам глава Peoplesoft Крег Конуей настроєний оптимістично: "Протягом місяця ми активно здійснювали процес інтеграції двох компаній. Разом з тим, ми помітили, що наші дії викликали схвалення наших клієнтів і підвищили мотивацію у персоналу. Більш ніж коли-небудь, я тепер упевнений, що дана угода буде сприяти процвітанню компанії і наших акціонерів".

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=285


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua