НОВИНИ від 12.09.2003

Джордж Сорос відкриває новий хеджевий фонд

Soros Fund Management, головна інвестиційна компанія Джорджа Сороса, відкриває нову фірму, яка буде займатися кредитуванням несприятливих компаній. Це сигналізує про те, що хеджеві фонди починають відігравати роль, яку традиційно виконували банки.

Останнім часом хеджеві фонди активно брали участь у кредитуванні підприємств, які зштовхнулися з проблемами, особливо в енергетичному секторі США. Вони зробили істотний внесок у 10-мільярдні зусилля по рефінансуванню енергетичних компаній і банкрута United Airlines.

На відміну від звичайних банків, які найбільше зацікавлені в русі готівки, предмет інтересу хеджевих фондів — це вартість перепродажу компанії.

Нова компанія буде називатися SFM Capital і стане третім крилом SFM, яка вже має 7,4 млрд доларів у хеджевих фондах і більш 4 млрд доларів в акціях і нерухомості. Передбачається, що SFM Capital стане бізнесом, який приносить багатомільярдний прибуток.

Глава SFM Марко Шварц відзначає, що SFM Capital Management буде використовувати інвестиційні можливості в широкому спектрі ситуацій, включаючи великі позики компаніям, яки не підлягають банківському інвестуванню, дебіторські заборгованості й іпотеку, змушену покупку активів та ін.

"Ми думаємо, що це гарна можливість створити підприємство, яке зосередиться на різних можливостях кредитування в корпоративному і споживчому секторі, а також у секторі нерухомості", — підкреслює Шварц.

SFM — одна з найбільших у світі компаній системи альтернативного кредитування. Передбачається, що її засновник, Джордж Сорос, відомий філантроп, більш активно включився у роботу з фондами.

Джерело — Financial Times.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=288


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua